Про Сирію у Парижі говоритимуть без росіян

Про Сирію у Парижі говоритимуть без росіян

Укрінформ
В Парижі 27 жовтня відбудеться міжнародна конференція за участю міністрів закордонних справ щодо врегулювання конфлікту в Сирії. Росіяни у конференції участі не братимуть.  

Цю інформацію сьогодні під час брифінгу підтвердив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Як заявляв раніше пан Лоран Фабіус, французька сторона працює, щоб відбулася нова зустріч щодо Сирії за участі ключових регіональних партнерів у Парижі у вівторок», - сказав дипломат.

У п'ятницю французький міністр заявив, що запросив до Парижа своїх колег. «Я запросив в Париж для зустрічі з цих питань наших німецьких, британських, саудівських та американських друзів та інших», - заявив Лоран Фабіус.

За його словами, Франція розглядає врегулювання кризи, базуючись на трьох аспектах. По-переше, на боротьбі з тероризмом, зокрема, з бойовиками «Ісламської держави», до якої запрошує регіональних гравців. По-друге, Франція запропонує до розгляду РБ ООН резолюції про заборону використання так званих «діжкових бомб», щоб уникнути жертв серед цивільного населення. По-третє, зауважив Фабіус, політичне рішення врегулювання конфлікту в Сирії за умови відсторонення від влади Башара Асада.  «Це суть проблеми, і це не може бути рішенням», - наголосив французький міністр.

На думку Фабіуса, яку поділяє ряд західних політиків, у т.ч. і в ООН, якщо Асад і надалі залишатиметься при владі, ще більша кількість представників поміркованої опозиції перейде на бік терористів. «Нам потрібне політичне рішення, яке дозволить мати іншу точку зору», - підкореслив Фабіус.

Французький міністр також повідомив, що міжнародна паризька конференція відбудеться без участі росіян. Для підтримання контактів з РФ, МЗС Франції відрядила до Москви директора політичного департаменту відомства. «Звичайно, ми працюємо з росіянами. Ми це можемо робити за деякими пунктами загальної оцінки ситуації та з інших питань, підхід та висновки з аналізу різняться, але вони є важливими гравцями», - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-