Росія вже вбила у Сирії майже 40 дітей – правозахисники

Росія вже вбила у Сирії майже 40 дітей – правозахисники

Укрінформ
Жертвами російських авіаударів у Сирії за 20 днів жовтня стало 370 осіб, з яких 127 -цивільні громадяни, у тому числі, 35 дітей. 

Про це повідомила на своєму офіційному сайті правозахисна організація "Сирійська обсерваторія з прав людини".

"Сотні російських авіаударів, здійснених російськими бойовими літаками, призвели до загибелі 370 осіб. Це - 127 цивільних осіб, з яких 35 - діти до 18 років, 34 - громадяни, старше 18 років, 57 чоловіків та жінок. Крім того, було вбито 243 бойовики збройних угруповань, ісламських загонів, організації "Ісламська держава", "Джебхат ан-Нусра" (організація "Аль-Каїда" у Леванті) в ряді сирійських провінцій", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, 30 вересня ц.р. Рада Федерації РФ надала президенту Росії право віддати наказ на застосування національних ЗС за кордоном. Того ж дня літаки Повітряно-космічних сил (ПКС) РФ почали завдавати ракетно-бомбові удари по позиціях ісламістів у Сирії.

Незважаючи на задекларовану мету операції, боротьба з угрупованням "Ісламська держава" (ІД), основні зусилля російського авіаційного угруповання зосереджені на ураженні об'єктів сирійських опозиційних сил, які ведуть збройну боротьбу проти режиму Башара Асада. Зокрема, по інфраструктурі бойовиків ІД, за підрахунками експертів, було здійснено лише 5% від усіх ракетно-бомбових ударів, завданих літаками ПКС РФ на території Сирії. Жертвами стає також цивільне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-