Керрі: Росія приречена на провал, якщо продовжить підтримку Асада

Керрі: Росія приречена на провал, якщо продовжить підтримку Асада

Укрінформ
Якщо Росія долучиться до міжнародних зусиль у боротьбі з ІДІЛ, це покращить ситуацію в Сирії. Якщо ж Москва продовжить підтримку Асада, вона приречена на провал.

З такою заявою виступив у четвер в Університеті Індіани держсекретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У Сирії ми бачимо можливість збільшити тиск на ІДІЛ... особливо, якщо Росія виконає своє зобов'язання допомогти, про що заявляла неодноразово", - зазначив Керрі.

Водночас, продовжив він, РФ "буде приречена на абсолютний провал", якщо намагатиметься підтримувати Башара Асада та його вбивчий режим, що, "як видається, Москва і хоче зробити". Він зауважив, що про це Вашингтон неодноразово наголошував російській стороні.

"Для російських лідерів вибір є очевидним. Вони можуть приєднатися та підтримати план боротьбі з ІДІЛ та створити простір для об'єднаних сирійських лідерів, або ж можуть зробити внесок своїми військовими силами і престижем в ім'я диктатора, який зневажає переважною більшістю своїх співвітчизників, і є ненависним для людей на більшості території", - підкреслив глава Держдепартаменту США.

Він наголосив, "що б Росія не робила, США підтримуватимуть майбутнє Сирії, яке виключає тероризм і тиранію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-