Сирійські повстанці: Під Хамою вбили російського генерала

Сирійські повстанці: Під Хамою вбили російського генерала

Відео
Укрінформ
Сирійські повстанці вбили в ході боїв в районі міста Хама російського генерала та поранили трьох російських військовослужбовців.

Про це заявив один з командувачів угруповання «Аль-Ізза» зі складу Вільної сирійської армії старший лейтенант Манаф Міараті, відео інтерв'ю з яким виклав на своєму каналі в Youtube сирійський опозиційний журналіст Хаді Аль-Абдулла.

«Підтверджено, підтверджено, підтверджено - загибель російського керівника, генерала, загибель російського генерала і поранення трьох російських військових», - наголосив Міараті.

За його словами, загиблого і поранених росіян транспортували на окремій БМП, яку повстанці зафіксували в районі міста Таїбат Аль-Імам на трасі М5 між містами Морек і Хама.

Він зауважив, що уперше за історію сирійської революції за один день було знищено 17 одиниць бронетехніки і захоплений один танк.

«Режим (Башара Аль-Асада - ред.) і росіяни дуже покладалися на цей фронт, однак бійці всіх угруповань, Вільної сирійської армії, «Ахрар Аш-Шам», всіх рухів, які брали участь у цьому бою, змогли протистояти цьому дуже і дуже сильному удару Росії і Володимира Путіна», - підкреслив повстанець.

Як повідомлялося, учора сирійська регулярна армія за підтримки російської авіації намагалася перейти у наступ в провінції Хама. Проте повстанцям вдалося зупинити просування сирійських військ. При цьому важливу роль зіграли надані США важкі протитанкові ракетні комплекси BGM-71 «ТOW», завдяки яким повстанці знищили 17 танків та інших бронемашин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-