НАТО терміново збирається через російський літак над Туреччиною

НАТО терміново збирається через російський літак над Туреччиною

Укрінформ
НАТО скликає надзвичайне засідання Північноатлантичної ради у зв’язку із порушенням літаком ВПС Росії повітряного простору одного із союзників – Туреччини.

Про це заявив у понеділок Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я чітко зазначив, що НАТО міцно забезпечує безпеку Туреччини. Я сьогодні скликаю  засідання Північноатлантичної ради для обговорення ситуації», - заявив глава Альянсу після зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини у Брюсселі.

Він наголосив, що дії Росії не сприяють безпеці і стабільності у регіоні.

«Я закликаю Росію дотримуватися правил поводження у повітряному просторі і уникати ескалації напруження з Альянсом. Я закликаю Росію вжити необхідних заходів разом із міжнародним співтовариством у боротьбі з ІДІЛ», - наголосив генсек НАТО.

Як відомо, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини о 12:08 3 жовтня 2015 року на півдні регіону Хатай. Російський літак залишив повітряний простір Туреччини та полетів у напрямку Сирії після того, як був перехоплений двома F-16 ВПС Туреччини.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-