"Лікарі без кордонів": кількість жертв авіаудару в Кундузі зросла до 19

Укрінформ
Міжнародна благодійна організація "Лікарі без кордонів" заявляє, що в результаті нічного авіаудару в афганському місті Кундуз загинули 19 людей – 12 співробітників місії, четверо дорослих пацієнтів і троє дітей.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми глибоко вражені нападом, вбивством наших співробітників і пацієнтів, яке шкодить охороні здоров’я в Кундузі", – ідеться в заяві "Лікарів без кордонів".

Під час бомбардування, як заявили в організації, у частково зруйнованому госпіталі було 105 пацієнтів і понад 80 зарубіжних та афганських медиків.

Ця клініка в Кундузі об’єднує кілька будівель і розташована в східній частині міста, неподалік від відділення Служби розвідки Афганістану.

Представник угруповання "Талібан" Забіулла Муджахід заявив, що талібів не було в госпіталі в час бомбардувань, і звинуватив афганську розвідку, що та цілеспрямовано вдарила по закладу.

У НАТО, який надає силам безпеки Афганістану допомогу у боротьбі з бойовиками, раніше заявили, що повітряний удар міг "побічно" зачепити медичний заклад, триває розслідування.

Станом на 1 жовтня урядові війська майже відновили контроль над 300-тисячним містом Кундуз в однойменній провінції. Однак періодично тривають бої зі знешкодження бойовиків угруповання "Талібан", які можуть залишатися ще у місті. З цією метою військові США здійснили кілька повітряних ударів на підтримку урядових сил Афганістану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-