У парламенті Франції дорікнули «друзям Путіна» за участь у пропаганді

У парламенті Франції дорікнули «друзям Путіна» за участь у пропаганді

Укрінформ
Поїздка французьких депутатів до анексованого Росією українського Криму є порушенням міжнародного права та буде використана в політичних пропагандистських цілях.

З такою заявою виступила голова комісії з міжнародних справ Національних зборів Франції Елізабет Гігу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цей візит, зрозуміло, безумовно буде використаний в політичних пропагандистських цілях. Це візит депутатів, які вирушили на територію, анексовану з порушенням міжнародного права. Вони можуть скільки завгодно говорити, що їдуть туди як приватні особи і не представляють офіційно Національні збори Франції. Але вони не можуть перестати бути депутатами тільки на час цього візиту», - зазначила вона.

За її словами, парламентарії, які представляють Францію, є носіями частини французького національного суверенітету. «Я вже не кажу про те, що це заважає французькій дипломатії в її зусиллях спільно з іншими країнами щодо врегулювання української кризи», - наголосила вона. На її думку, заяви парламентаріїв, що їхня поїздка здійснюється для того, щоби на власні очі переконатися у ситуації на анексованому півострові, є ілюзією. «Вони побачать (у Криму) тільки те, що їм покажуть», - переконана Гігу.

Голова парламентської комісії назвала поїздку депутатів «абсолютно несвоєчасною». За її словами, по-перше, існує принцип недоторканності кордонів. «Цього принципу дотримувалися всі країни, в тому числі і Радянський союз, після закінчення Другої світової війни. У цьому вся серйозність ситуації», - сказала вона. На її думку, справа не в тому, що ця група депутатів продемонструвала свої близькі стосунки з Росією, а в тому, що вони демонструють схвалення, визнання факту анексії, який засудила не лише Франція, а й Генеральна асамблея ООН.

Нагадаємо, що поїздка до Криму французьких депутатів викликала несхвальні реакції не лише в МЗС Франції, а й у самій нижній палаті парламенту. Зокрема, міністр закордонних справ Лоран Фабіус заявив, що «шокований» цією поїздкою. Зі свого боку, голова Національних зборів Франції Клод Бартолон запевнив МЗС в тому, що делегація на чолі з Тьєррі Маріані під час своєї поїздки на півострів не використовуватиме кошти парламенту, а також не уповноважена виступати від імені парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-