Другий «Містраль» вночі залишив док

Другий «Містраль» вночі залишив док

Укрінформ
Другий універсальний десантний корабель-вертольотоносець типу «Містраль» під назвою «Севастополь», який Франція виготовляє на замовлення Росії, вночі залишив сухий док у суднобудівної компанії STX та готується до ходових випробувань.

Про це повідомив французький активіст, один з авторів проекту «Ні «Містралям» для Путіна!» Бернар Грюа, передає кореспондент Укрінформу.

«Другий вертольотоносець під назвою «Севастополь» вночі залишив сухий док і готується до ходових випробувань», - зазначив він.

За словами активіста, спуск на воду «Севастополя» проходив у ніч на п'ятницю без будь-яких урочистих церемоній, на відміну від його «близнюка» «Владивостока». «Севастополь» став на якір на місці «Владивостока», який французька сторона перемістила до захищеного доку.

Читайте також: У Франції побоюються, що росіяни викрадуть містраль

Нагадаємо, офіційною датою передачі «Владивостока» Росії було встановлено 14 листопада, однак французький уряд скасував церемонію передачі. Після цього російські моряки продовжували навчання на «Владивостоку» і спробували цього понеділка перенести свої особисті речі з навчального корабля «Смольний» на борт вертольотоносця. Доступ на «Містраль» їм було заборонено на добу.

Нагадаємо, французька влада не бачить умов для передачі першого з двох «Містралів» росіянам, через агресію РФ проти України. Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що дотримання Мінських домовленостей на основі перемир'я, припинення вогню, відведення важкого озброєння та політичний діалог є запорукою для таких умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-