Прем'єр Румунії визнав свою поразку на президентських виборах

Прем'єр Румунії визнав свою поразку на президентських виборах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта, кандидат на посаду президента країни, привітав свого конкурента, мера міста Сібіу Клауса Йоханіса з перемогою на президентських виборах, другий тур яких відбувся у неділю, 16 листопада, до оголошення їх офіційних результатів.

Про це прем'єр написав на своїй сторінці в Facebook, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я зателефонував пану Йоханісу і привітав його з перемогою. Народ завжди правий, і це нормально, бо ми живемо в демократичній країні», - написав політик.

Він закликав також мітингувальників, які зібралися біля офісу Соціал-демократичної партії, керівником якої є прем'єр, визнати результати виборів. Результати паралельного підрахунку голосів у штабі соціал-демократів виглядають, за словами керівника передвиборного штабу Лівіу Драгня так: за Віктора Понта - 47% голосів, за Клауса Йоханіса - 53%.

Головний конкурент прем'єра за посаду президента, мер міста Сібіу Клаус Йоханіс закликав виборців дочекатися офіційних результатів Центрвиборчкому і їх затвердження в Конституційному суді Румунії.

Центральне виборче бюро, яке розпочало підрахунок голосів, ще не оприлюднювало жодних результатів.

Читайте також: Оприлюднено екзит-поли на виборах у Польщі

За результатами екзит-полів, частина виборців (два екзит-поли) віддали перевагу Віктору Понта (з результатом від 49,1% до 50,72% голосів), натомість інші два екзит-поли (від 50,2% до 51,5%) - Клаусу Йоханісу.

Нагадаємо, 16 листопада в Румунії пройшов другий тур президентських виборів. Перші попередні офіційні результати виборів будуть оголошені до ранку понеділка, 17 листопада.

За даними Центрального виборчого бюро, явка на виборах склала 62,04%, що на 10% більше показників першого туру виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-