Китай запустив до Місяця орбітальний модуль

Китай запустив до Місяця орбітальний модуль

Укрінформ
Китай запустив у п'ятницю, 24 жовтня, місячний модуль, що має після виконання своїх завдань на орбіті повернутися на Землю.

Китай запустив у п'ятницю, 24 жовтня, місячний модуль, що має після виконання своїх завдань на орбіті повернутися на Землю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Китай вранці у п'ятницю запустив безпілотний космічний апарат в цілях проведення тестування технологій, що використовуватимуться на "Чан'е-5", - майбутньому апараті, за допомогою якого буде проведена перша китайська місія на місяць з поверненням на Землю", - йдеться у репортажі.

Місячний супутник був запущений за допомогою ракети-носія "Чанчжен - 3С" ("Великий Похід - 3С") з космодрому "Січан" у південно-західній провінції Сичуань.

Місія розрахована на 8 днів. Апарат зробить пів-оберта навколо Місяця і потім повернеться на Землю. Супутник має приземлитися в Автономному районі Внутрішня Монголія на півночі КНР. Китай уперше проводить подібні випробування з супутником на висоті 380 тис. км з подальшим поверненням на Землю.

Читайте також: Китай хоче запустити черговий місячний апарат цього тижня

Нагадаємо, місяцехід "Чан'е-5", що має зібрати на природному супутнику Землі зразки грунту і повернутися з ними назад, передбачається запустити в 2017 році.

Це вже четвертий успішний місячний запуск. Два перші запуски місячних зондів, що виконували фотографування під час обльоту і інші дистанційні завдання, були здійснені в 2007 і 2010 рр. В ході останнього апарат «Чан'е-3» здійснив м'яку посадку на Місяці в середині грудня 2013 року і доставив в Затоку Веселок перший китайський місяцехід «Нефритовий кролик», який після виконання своїх завдань «заснув».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-