Фільм з України очолив список переможців Каннського кінофестивалю

Фільм з України очолив список переможців Каннського кінофестивалю

Укрінформ
Світова прем'єра фільму «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, яка відбулася 21 травня у рамках конкурсної програми «Тиждень критики» Каннського кінофестивалю, завоювала три призи.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили організатори кінофестивалю.

«Дебют Мирослава Слабошпицького «Плем'я» очолив список переможців програми «Тиждень критики» Каннського кінофестивалю. Фільм, у якому знялися непрофесійні глухонімі актори, позбавлений діалогу і субтитрів - виграв Гран-прі Nespresso, премію «Одкровення» та грант від фундації Gan», - йдеться у повідомленні.

Події «Племені» відбуваються в школі київського інтернату для глухих, а герої картини спілкуються мовою жестів. «Плем'я» - експеримент у галузі кіно: фільм повністю знято мовою жестів, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу.

За словами Ремі Бонома, програмного координатора «Тижня критики» Каннського кінофестивалю, «Плем'я» був найочікуванішим фільмом програми. На перший офіційний показ картини зібралася величезна черга, близько 200 людей так не змогли потрапити у зал. На показі були присутні представники співтовариства глухих Франції. Спеціально для них фільм презентували українською, французькою та англійською мовами жестів.

Оскільки картина є повнометражним дебютом Мирослава Слабошпицького, її також номіновано на «Золоту камеру» фестивалю. Це перший український фільм у програмі конкурсу, який проводиться на Каннському кінофестивалі вже 53 роки. Творчу групу фільму «Плем'я» було представлено публіці на червоній доріжці Палацу фестивалю перед показом фільму братів Дарденн «Два дні, одна ніч».

На міжнародному кіноринку у Каннах, де фільм представляє французька компанія Alpha Violet, «Плем'я» презентували 19 травня. Нині відомо, що картину було придбано дистриб'юторами для широкого прокату у Франції, Данії, Японії й Нідерландах. Український прокат стрічка очікує у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-