Засновник Вконтакте Павло Дуров звільнений за відмову співпрацювати з ФСБ

Укрінформ
Засновник соціальної мережі Вконтакте Павло Дуров звільнений з посади генерального директора за відмову співпрацювати з ФСБ.

Він написав про це на своїй сторінці Вконтакте.

"Сьогодні мене звільнили з посади генерального директора Вконтакте. Цікаво, що у акціонерів не вистачило сміливості зробити це прямо, і про своє загадкове звільнення я дізнаюся з преси. Таким чином, Вконтакте переходить під повний контроль Ігоря Сєчина та Алішера Усманова. Напевно, в російських умовах щось подібне було неминуче, але я радий, що ми протрималися 7 з половиною років. Ми багато що встигли. І частину того, що було зроблено, вже не повернути назад", - йдеться у повідомленні.

Напередодні Дуров заявив, що розстався зі своєю часткою у соцмережі після того, як відмовився надавати ФСБ інформацію про творців груп учасників українських протестів.

За словами Дурова, 13 грудня 2013 року ФСБ вимагала від керівництва ВК передати особисту інформацію організаторів груп Євромайдану. Після відмови виконати цю вимогу, за словами Дурова, йому довелося "пожертвувати багато чим", у тому числі "часткою Вконтакте".

Як розповів засновник соцмережі, ФСБ вимагала "адреси сторінок, IP-адреси, адреси електронної пошти і номери мобільних телефонів. За цими даними за бажання можна досить точно встановити особистість і фізичне місце перебування адміністратора співтовариства".

"З ряду інших українських опозиціонерів ми отримали рішення російського суду на отримання доступу до їх особистого листування. Ми відхилили їх з тієї самої причини: вважаємо, що рішення російських судів не повинні зачіпати громадян інших країн", - повідомив він.

Крім того, Дуров заявив, що відмовився блокувати антикорупційну групу Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-