Комітет міністрів РЄ ухвалив рішення, яке засуджує проведення референдуму в Криму

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи у кількості 47 (з 48 - ред.) представників країн-членів організації ухвалив рішення, яке засуджує проведення референдуму в Криму.

Текст рішення оприлюднений у четвер на офіційному сайті РЄ.

"Комітет міністрів РЄ засудив той факт, що референдум, який мав місце 16 березня 2014 року, проводився місцевою владою Автономної Республіки Крим з порушенням українського законодавства", - йдеться у документі.

Депутати знову підтвердили свою солідарність з Україною та її народом, і підкреслили, що нинішня криза в Україні має бути вирішена мирним шляхом, на основі поваги до територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, а також при суворому дотриманні норм міжнародного права. Вони також висловили жаль з приводу подальшого рішення президента РФ підписати договори про включення Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до складу Російській Федерації, а також його заклику до російського парламенту прийняти закон.

"Комітет міністрів РЄ твердо нагадав обов'язок усіх держав - членів дотримуватися зобов'язань, взятих у рамках Статуту Ради Європи та відповідних документів організації і у цьому зв'язку підкреслив важливість протесту України поданого до Європейського суду з прав людини", - наголошується у рішенні.

Депутати також закликали РФ вступити в прямий діалог з урядом України. На їхнє переконанні, обидві сторони мають використовувати всі відповідні міжнародні механізми, "щоб знайти мирне і узгоджене рішення нинішньої кризи та утриматися від будь-яких кроків, які можуть посилити напруженість і привести до подальшого насильства".

Крім того, КМ РЄ підтримав ініціативи Генерального секретаря з надання допомоги українській владі в їх зусиллях, спрямованих на зміцнення демократичних інститутів та захисту прав людини, включаючи права осіб, які належать до нацменшин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-