Лукаш закликала іноземних дипломатів засудити прояви екстремізму у Києві

Лукаш закликала іноземних дипломатів засудити прояви екстремізму у Києві

Укрінформ
Міністр юстиції України Олена Лукаш висловила занепокоєння тим, що іноземні дипломати відвідують захоплені протестувальниками адмінбудівлі у Києві.

Про це вона заявила на зустрічі з іноземними послами в середу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Висловлюємо глибоке занепокоєння щодо фактів відвідування представниками іноземних дипмісій захоплених адміністративних будівель", - зазначила міністр.

За її словами, саме в цих будівлях перебувають люди, які готують запалювальні суміші.

Міністр юстиції закликала іноземних диппредставників публічно засудити прояви екстремізму у Києві.

"З наявного досвіду реагування держав-членів ЄС на спроби організації безладів у ваших власних країнах можемо з упевненістю сказати, що жодна європейська країна, а тим більше США, не виявила б більшої толерантності та витримки щодо учасників заворушень, аніж це робить Україна", - сказала Лукаш.

За її словами, у будь-якій європейській країні захоплення державних будівель, напади на міліцію, агресія та екстремізм викликало б жорстку та негайну реакцію з боку влади.

Міністр зазначила, що українська міліція виявила "глибоке терпіння до екстремістів" та, ризикуючи власним життям, проявила мирність до тих, хто чинить безлади.

Вона висловила жаль з приводу того, що іноземні партнери не засудили екстремізм та безлади, які "чиняться представниками опозиції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-