Справа Сущенка: консулу не дозволили стати

Справа Сущенка: консулу не дозволили стати "громадським захисником"

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що на засіданні суду відмовлено в залученні як "громадського захисника" українського консула Геннадія Брескаленка.

Про це адвокат написав у Twitter.

"У клопотанні про залучення згідно з ч.2 ст.49 КПК РФ консула Брескаленка Д.А. (очевидно, тут помилка, оскільки ініціали консула Г.С. - ред.) захисником у суді відмовлено", - пише Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Діючий термін перебування Сущенка під вартою, визначений Лефортовським районним судом, спливає 30 квітня. 26 квітня проходить засідання суду щодо продовження арешту.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 

Фото: @mark_feygin 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-