Московський суд відмовився відпустити Сущенка під домашній арешт - Фейгін

Московський суд відмовився відпустити Сущенка під домашній арешт - Фейгін

Укрінформ
Московський міський суд 14 лютого залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту Роману Сущенку, якого незаконно утримують під вартою в Росії.

Про це повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Засідання з розгляду моєї скарги на продовження терміну утримання під вартою Сущенка завершено. Скарга залишена без задоволення", - написав він.

Нагадаємо, на розгляді апеляційної скарги на продовження арешту Сущенка до 30 квітня Фейгін наполягав на зміні запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт (консульський готель України в Москві, на який не поширюється право дипломатичної недоторканності), а також на тому, щоб засідання у вівторок було відкритим.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, було затримано 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: @mark_feygin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-