Адвокат оскаржив продовження арешту Сущенка

Адвокат оскаржив продовження арешту Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат собкора Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого у Москві, оскаржив винесене в середу рішення про продовження утримання під вартою його підзахисного.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Сьогодні я подав скаргу на рішення Лефортовського районного суду СУ ФСБ, що задовольнив клопотання про продовження терміну утримання під вартою мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка до 30 квітня 2017 року. Тепер чекатимемо на призначення дати розгляду апеляційної скарги у Мосміськсуді", - пише Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Лефортовський районний суд в середу продовжив перебування під вартою Роману Сущенку до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Фото: Vasily Maximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-