Сущенко чекає обіцяного візиту Лутковської

Сущенко чекає обіцяного візиту Лутковської

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін, який побував у підзахисного у СІЗО, повідомив, що той чекає анонсованого раніше візиту українського омбудсмена Валерії Лутковської.

Про це він у вівторок розповів кореспондентові Укрінформу.

«Побував сьогодні у Сущенка в Лефортово. У нього все загалом нормально. Роман дуже чекає візиту українського омбудсмена Валерії Лутковської», - повідомив Фейгін.

Нагадаємо, під час спільного візиту Валерії Лутковської і російського омбудсмена Тетяни Москалькової у Сімферопольське і Миколаївське СІЗО було досягнуто домовленості про відвідання українським омбудсменом Романа Сущенка і Євгена Панова у Москві, в Лефортово. 

27 грудня Москалькова мала можливість відвідати двох громадян України, які були затримані на адмінкордоні з АР Крим після того, як перейшли служити російській армії. Йдеться про Максима Одінцова й Олександра Баранова, яких звинувачують у дезертирстві та державній зраді.

Адвокат Фейгін заявив, що, як і раніше, вважає найреалістичнішим позитивним рішенням по «кейсу Сущенка» обмін його підзахисного в тому чи іншому форматі на кримських дезертирів, затриманих на Чонгарі.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Строк тримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте найближчим часом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-