До Укрінформу продовжують надходити новорічні вітання Романові Сущенку

До Укрінформу продовжують надходити новорічні вітання Романові Сущенку

Укрінформ
Учасники німецького, данського, шведського відділень міжнародного об’єднання письменників «ПЕН-клуб», поети, студенти Віденського університету висловили підтримку та надіслали новорічні вітання незаконно затриманому у Москві журналістові Укрінформу Романові Сущенку.

На адресу агентства надійшли вітальні листівки від членів німецького відділення ПЕН-клубу та його віце-президента Саші Фойхерта, членів данського відділення ПЕН-клубу та його казначея Клауса Славенскі, члена шведського відділення ПЕН-клубу поета та письменника Сіва Відерберга, шведського поета Крістіана Карлссона, студентів факультету філософії Віденського університету.

«Ми поінформовані про Ваш арешт і шлемо це повідомлення з найкращими побажаннями та з надією, що Ви отримаєте його при доброму здоров’ї. Ми стежитимемо за Вашою справою й надалі», - написав віце-президент німецького відділення ПЕН-клубу Саша Фойхерт.

У посланні від членів данського відділення ПЕН-клубу та його казначея зазначається: «Хочемо сказати, що Ви (Роман Сущенко. – Ред.) не забуті».

Представник шведського ПЕН-клубу Сів Відерберг також зазначив, що знайомий з ситуацією, в якій опинився незаконно утримуваний у Москві кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся, що цю листівку Ви отримаєте у доброму настрої, і бажаю Вам усього найкращого в новому році!» - написав він.

А його співвітчизник поет Крістіан Карлссон наголосив, що сподівається на «чесний суд» у Москві.

«Я дуже співчуваю Вам у зв’язку з ситуацією, у якій Ви опинилися, і сподіваюся, що суд буде чесним», - написав Карлссон.

Студенти факультету філософії Віденського університету у спільній листівці висловили сподівання на те, що ситуація навколо українського журналіста буде врегульована.

«Листівка – це лише невеликий жест, але це наша потреба (я сиджу зараз з іншими студентами гуманітарних наук) висловити Вам нашу солідарність та надіслати найкращі вітання!» - зазначається у посланні.

Вони також навели вислів Альбера Камю: «Без культури і відносної свободи, яку вона передбачає, суспільство, навіть найдосконаліше, є лише джунглями. Тому будь-який справжній витвір мистецтва - дар прийдешньому».

Як відомо, власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко був затриманий 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

За останнім рішенням московського суду, журналіст залишиться за гратами до 30 січня 2017 року.

7 жовтня 2016 року йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві, і Кремль продовжує наполягати, що Сущенко є співробітником української розвідки попри численні докази протилежного.

На захист Сущенка вже стали офіційні представництва ьагатьох країн і міжнародні організації. Журналіста внесли до списку на обмін, проте жоден із цих фактів досі не вплинув ані на долю Сущенка, ані на умови його утримання.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-