Московський міськсуд розпочинає розгляд скарги на арешт Сущенка

Московський міськсуд розпочинає розгляд скарги на арешт Сущенка

Укрінформ
Сьогодні о 10:00 Московський міський суд розгляне скаргу на продовження арешту журналіста Укрінформу Романові Сущенку.

Про це адвокат Марк Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

«Розгляд моєї скарги на рішення Лефортовського суду про продовження арешту Сущенку. Завтра о 10:00 в Московському міському суді... Сподіваюся, Роман, як і раніше, буде присутнім на суді особисто. В ММС більш упорядкована обстановка, ніж у Лефортовському суді. Роман хоче детальніше ознайомитися із заведеною на нього справою. Він читає її з великою цікавістю і здивуванням», - повідомив Фейгін.

Раніше він пояснював, що при апеляції на арешт захист робить наголос на можливість утримання Сущенка під домашнім арештом.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-