У Мінську говоритимуть про обмін Сущенка - Фейгін

У Мінську говоритимуть про обмін Сущенка - Фейгін

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на переговорах у Мінську говоритиме і про можливості обміну Сущенка.

Про це адвокат написав у своєму Twitter.

«Ірина Геращенко у Мінську говоритиме й про можливості обміну журналіста Романа Сущенка», - повідомив Фейгін.

Як повідомляло агентство, раніше у вівторок перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вилетіла у Мінськ на черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. 

Власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила 30 вересня затримали у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово».

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте у ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Романа Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою завершується 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-