Штаб: під Луганським та Широкиним ворог стріляв із БМП

Штаб: під Луганським та Широкиним ворог стріляв із БМП

Карта
Укрінформ
Бойовики застосовують важку артилерію на всіх напрямках, а подекуди стріляють і з БМП.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Бойовики активно застосовували 82- і 120-мм міномети, насамперед поблизу Авдіївки, Верхньоторецького, Троїцького (Ясинуватський район) та селища Луганського. Усього бойовики випустили 167 мінометних мін з важкого озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями. Біля останнього бандформування також стріляли з БМП. Ще одна провокація спостерігалася біля Зайцевого", - розказав він про ситуацію на Донецькому напрямку.

За словами речника, головною гарячою точкою Луганського "фронту" залишається Новозванівка.

"В темну пору доби, починаючи з 19:20, бойовики відкрили вогонь з важкої артилерії по позиціях українських військ. Обстріли зі 152-мм артилерійських установок та 82-мм мінометів тривали до 21:30 із перервою на одну годину. Ще ворожий артобстріл зафіксований біля села Троїцьке Попаснянського району", - зазначив він.

Мотузяник поінформував, що всього на цій ділянці ворог випустив 39 артилерійських снарядів та 4 мінометні міни.

"Протягом доби неспокійно також було в районі Новоолександрівки, Кондрашівки Нової та Лопаскіного, де бойовики стріляли з легкої зброї", - додав речник.

Він констатував, що на Маріупольському напрямку зберігається найширша географія провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Важка зброя - артилерія і міномети - застосовувалася переважно у темну пору добу інтенсивніше та більше, ніж на інших напрямках.

"Зокрема, під ворожий вогонь попали українські позиції неподалік Красногорівки, Павлополя, Тарамчука і Широкиного, де також окупанти стріляли з БМП. Внаслідок ворожого обстрілу Мар’їнки отримав поранення місцевий мешканець. Усього було випущено 12 артилерійських снарядів і 137 мінометних мін. Окрім цього, в усіх зазначених місцях, а також біля Водяного і Лебединського, бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети", - розповів Мотузяник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-