Адвокат припускає, що Франція може посприяти звільненню Сущенка

Адвокат припускає, що Франція може посприяти звільненню Сущенка

Укрінформ
Франція найбільше з усіх країн "нормандського формату" готова до діалогу з Москвою, тому може посприяти звільненню незаконно затриманого у Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка.

Про це заявив адвокат Марк Фейгін на прес-конференції в Укрінформі.

"У частині прийняття принципового рішення ми, звичайно, будемо використовувати усі можливості. Франція - це дуже хороший випадок, тому що Сущенко Роман жив там 6 років, ніяким шпигунством там не займався, не був у нічому подібному помічений. І тому французьке керівництво, не дивлячись на певну політичну турбулентність, яка зараз там існує напередодні виборів президента, там є фігури, які могли б зацікавитися цим питанням", - сказав він.

Так, Фейгін розповів, що зв’язувався раніше з французьким посольством і просив у листі міністра закордонних справ Франції підняти на своєму рівні питання звільнення Сущенка. Однак, чи піднімалося це питання на переговорах з Росією, - невідомо.

"Тому наступним джерелом докладання наших зусиль буде Франція. Вона єдина із учасників Нормандського формату, а вона несе відповідальність за таких громадян як Роман Сущенко, які виявилися заручниками, найбільше готова до діалогу з Москвою", - наголосив адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-