Визволити політв'язнів можна лише через міжнародний тиск і обмін - Фейгін

Визволити політв'язнів можна лише через міжнародний тиск і обмін - Фейгін

Укрінформ
Визволити українських політв'язнів з Росії можна лише шляхом міжнародного тиску та обміну.

Таку думку адвокат Марк Фейгін висловив в ефірі "Еспресо.TV".

"Міжнародний тиск та обмін на російських шпигунів допоможе українським політв'язням", - сказав Фейгін.

За його словами, чекати падіння режиму Путіна не варто, оскільки це питання дуже глобальне; потрібно діяти у юридичній площині.

"Не можна відкидати, що Роман Сущенко - це можливий інструмент обміну на когось, хто перебуває в Україні з числа російських громадян. І це справедливо і можливо. У такої операції можуть бути різносторонні цілі. Але вони можуть змінюватися. І для нас єдиним виходом був би обмін Романа, оскільки він реальний. По-перше, так вже робили з Савченко, Афанасьєвим. Я реаліст. І я вважаю, що це нормальний спосіб повернути додому Романа", - зазначив Фейгін.

Адвокат додав: "Я знаю, що тут є громадяни РФ, адже вони попадалися на Донбасі, і, напевно, співробітники спецслужб. Ми повинні прагнути, щоб цей механізм працював. І ми виходимо з того, що на ту кількість політв'язнів у Росії, обмінний фонд знайдеться".

Як відомо, Фейгін захищає права незаконно затриманого у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, якого ФСБ звинувачує у "шпигунстві".

Раніше адвокат заявляв, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації на сході України, яке має відбутися в Мінську 9 листопада.

Нагадаємо, 27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка та залишив його за гратами.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-