Захист просив відправити Сущенка під домашній арешт – Фейгін

Захист просив відправити Сущенка під домашній арешт – Фейгін

Укрінформ
Сторона захисту просила суд змінити журналісту Укрінформу Роману Сущенку запобіжний захід на домашній арешт замість тримання у СІЗО "Лефортово".

Про це адвокат Марк Фейгін заявив журналістам у Мосміськсуді, повідомляє УНІАН.

"Ми вважаємо, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту був б розумним і гуманним, який міг би забезпечити хід попереднього слідства", - сказав він.

За словами Фейгіна, Сущенко міг би жити у своїх родичів, до яких приїхав.

Адвокат закликав журналістську спільноту заступитися за Сущенка, позаяк кожен із журналістів може опинитися "шпигуном і ким завгодно за російським законодавством".

Фейгін назвав звинувачення надуманими і політично мотивованими: "Сторона захисту обмежена у можливості інформування, оскільки справа містить державну таємницю, але можу сказати, що у справі Романа Сущенка, оскільки він не визнає свою провину, немає достатньо доказів його провини з точки зору захисту".

"Що стосується запобіжного заходу – ми вказували на порушення процесуального характеру під час затримання Сущенка, у позбавленні його права на спілкування та консульську підтримку", - додав він.

Фейгін зазначив, що суду було викладено, що Сущенко проживав весь час у Франції, що у нього є неповнолітня дитина, і що він – єдиний годувальник у сім'ї.

Адвокат наголосив, що суд не бере до уваги доводи захисту, і це відкриває можливість звернення до європейських інстанцій, зокрема Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка порушуючи всі міжнародні правила 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово".

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР спростували цю заяву, зазначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності.

Сьогодні Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Романа Сущенка під вартою.

Фото: Роман Цимбалюк FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-