Фейгін повідомив останні подробиці у справі Сущенка

Фейгін повідомив останні подробиці у справі Сущенка

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що у понеділок з його підзахисним проводилися процесуальні дії, що передують експертизі.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

Захисник уточнив, що ці заходи передують комплексній експертизі, ініціаторами якої є слідчі органи Федеральної служби безпеки РФ.

"Ми (Фейгін і Сущенко - ред.) прийняли рішення не брати активної участі в цих діях", - підкреслив він.

Адвокат пояснив, що в сьогоднішніх слідчих діях активної участі також не брали, а лише погодилися з деякими вимогами, які висуваються стороною російського звинувачення.

За словами Фейгіна, щодо різних епізодів експертиз рішення приймаються різні. Тобто, якщо дії російської сторони суперечать інтересам Сущенка, слідує відмова від їх проведення.

Адвокат додав, що у вівторок, 18 жовтня, планується продовження проведення різних експертиз.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка неправомірно затримали у Москві 30 вересня, куди він прибув з приватною поїздкою. Він утримується в СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Романа Сущенка 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Однак ГУР спростувало цю заяву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-