Le Figaro виступила на захист журналістської репутації Сущенка

Le Figaro виступила на захист журналістської репутації Сущенка

Укрінформ
Впливова французька газета Le Figaro засудила незаконний арешт у Москві власного кореспондента Укрінформу у Парижі Романа Сущенка та виступила на захист його професійної репутації як журналіста.

Про це йдеться у матеріалі, який було оприлюднено у друкованій версії видання від 12 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Le Figaro докладно описує «історію» Сущенка, що трапилася з ним у Москві, починаючи від дня його незаконного затримання 30 вересня. Автор особливо наголошує, що і ФСБ, і російська агенція ТАСС повідомили, що у Москві затримано «шпигуна», жодним чином не згадуючи, що Роман є професійним журналістом.

«У Парижі це викликало здивування серед представників експертної спільноти, які добре знають роботу Романа Сущенка, починаючи від його прибуття у 2010 році. Працьовитий, поважний журналіст», - характеризує власкора Укрінформу у Парижі видання.

Зокрема, це підтверджує французький експерт з питань Росії Галя Акерман, яка повідомила Le Figaro, що Роман брав у неї численні коментарі.

У свою чергу, професор з геополітики бізнес школи ICN Олександр Мельник характеризує Сущенка як прекрасного і зваженого журналіста, відкриту і приємну особистість.

«Я здивований абсурдністю обвинувачень щодо нього і особисто боротимуся за його звільнення», - наголосив Мельник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-