Українському консулу необхідно почути від Сущенка обставини його арешту - Беца

Українському консулу необхідно почути від Сущенка обставини його арешту - Беца

Укрінформ
Під час обіцяної на 14 жовтня зустрічі з журналістом Укрінформу Романом Сущенком українському консулу необхідно з перших уст почути обставини та підстави його незаконного арешту в Москві.

Про це Укрінформу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Російська сторона нас запевнила, що українського консула допустять до Романа 14 жовтня. Нам потрібно будь-що з ним зустрітися, щоб почути з перших уст, що сталося, які були обставини затримання, підстави. Зрозуміло, що це сфабрикована справа,  але, щоб допомогти Романові, нам треба мати фактаж", - сказала Беца.

Вона додала, що затриманому Сущенку надаватиметься будь-яка консульська підтримка, в тому числі та, що стосується вирішення побутових та матеріальних питань.

Беца також зазначила, що МЗС доволі тісно співпрацює з адвокатом затриманого журналіста Марком Фейгіним, який сьогодні лише вдруге потрапить до підзахисного.

"Нам разом треба отримати якнайбільше інформації, щоб МЗС мав змогу надавати сприяння, можливо, матеріалами, які допоможуть звільнити Романа", - пояснила Беца.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Його утримують у СІЗО "Лефортово".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Росія обіцяла допустити дипломатів до Сущенка у понеділок, 10 жовтня, проте потім перенесла зустріч укарїнського консула з  журналістом на 14 жовтня.

Роман Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-