Сущенко: В першу добу затримання не давали ні їжі, ні води

Сущенко: В першу добу затримання не давали ні їжі, ні води

Укрінформ
Незаконно затриманий в РФ власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко заявляє, що в першу добу після затримання йому не давали ні їжі, ні води - на додаток до психологічного тиску.

Про це пише російське видання "Новая газета" з посиланням на слова самого Сущенка.

"Запитуємо Романа, чи чинився на нього фізичний тиск. Сущенко каже, що ні. Але в першу добу був психологічний тиск. І ще в цю першу добу йому не давали ні їжі, ні води. А перший раз після затримання його погодували в Лефортово", - пише видання.

Як зазначили в "Новій газеті", Сущенко в Лефортово нарешті повернули особисті речі, але забрали казенні. Тобто змінного одягу у в'язня немає.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві 30 вересня та звинуватили в "шпигунстві", заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Адвокат журналіста Марк Фейгін так прокоментував висунуті звинувачення: "Фабула обвинувачення кочує туди-сюди, однак цей документ не додав нічого нового, і ФСБ, незважаючи на наявність держтаємниці, доведеться переконливо доводити публіці, що для усього цього є підстави. У ФСБ така можливість є, нехай вони під міжнародним тиском доводять, що журналіст Роман Сущенко займався шпигунством".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-