Світовий Конгрес Українців закликає світ захистити Сущенка

Світовий Конгрес Українців закликає світ захистити Сущенка

Укрінформ
Світовий Конгрес Українців (СКУ) закликає міжнародну спільноту, зокрема й правозахисні організації, допомогти звільненню українських журналістів і всіх політичних в'язнів, незаконно затриманих російськими владними структурами.

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, висловлюючи позицію комітету.

"Світовий конрес українців закликає українські громади у всьому світі та міжнародну спільноту активно захищати права затриманих журналістів, Романа Сущенка і Миколи Семени, і всіх незаконно арештованих Російською Федерацією українських політичних в'язнів та здійснювати тиск на російські владні структури для їхнього негайного звільнення", - заявив Чолій.

Він підкреслив, що Роман Сущенко та Микола Семена є жертвами гібридної війни Російської Федерації проти України, а їхні арешти за політично вмотивованими звинуваченнями є ще двома прикладами продовження грубого порушення російськими владними структурами фундаментальних прав і свобод людини, зокрема свободи слова.

Роман Сущенко, паризький кореспондент Укрінформу, був затриманий у Москві 30 вересня за звинуваченням у шпигунстві під час перебування в РФ з приватним візитом. Після закритих слухань 1 жовтня суд прийняв рішення про його арешт на два місяці. Всупереч міжнародним нормам та двостороннім домовленостям між Україною і Росією, Сущенку було відмовлено в основному праві побачитись з адвокатом та українським консулом.

Микола Семена, проукраїнський журналіст і один з дописувачів веб-сайту кримських новин "Крим. Реалії", що є проектом "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", був арештований у квітні і звинувачений в "сепаратизмі" за статтю про деокупацію Криму. Судове слухання щодо Семени призначено на жовтень, а його самого позбавлено права на виїзд з Кримського півострова для лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-