Можливо, Кремль хоче обміняти Сущенка на когось свого - гендиректор Укрінформу

Можливо, Кремль хоче обміняти Сущенка на когось свого - гендиректор Укрінформу

Укрінформ
Роман - добрий журналіст-аналітик, і його публікації з Франції - країни, яка принципово важлива для нормандського формату, - мають свій потужний вплив на інформаційне поле.

Про це в інтерв'ю газеті "День" заявив генеральний директор Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Олександр Харченко.

"Це може бути чергова спецоперація в рамках тієї ж гібридної війни, коли потрібно постійно вести бойові дії на інформаційному фронті проти України": ось вам «шпигун», ось як вони зухвало нишпорять під стінами Кремля", - сказав генеральний директор.

"Але може бути й інше: це про ту гіпотетичну можливість обміну, яка так активно обговорюється. Дійсно, ми не можемо виключити, що українські спецслужби затримали серйозних людей, і Кремлю дуже важливо повернути їх до Москви. Щоб обмін здавався більш-менш адекватним, із Сущенка і ліплять «шпигуна».

Генеральний директор підкреслив, що Сущенко діючий, активний журналіст, який щодня «закривав» для інформаційного агентства французький напрямок — оперативно передавав новини, брав інтерв'ю, готував аналітику.

Причому однаково класно працює у всіх жанрах, він брав інтерв'ю у політиків, писав про чемпіонат Європи з футболу, Каннський кінофестиваль, військову виставку в Парижі. Будь-хто може зайти на сайт Укрінформу та переконатися, що це робота талановитого, працьовитого і професійного журналіста.

І це теж могло послужити причиною його викрадення. Роман - хороший журналіст-аналітик, і його публікації з Франції - країни, яка принципово важлива для нормандського формату, - мають свій потужний вплив на інформаційне поле, в тому числі зі знанням французьких реалій викривають місцевих кремлівських провокаторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-