Київ висловив протест через ФСБшне обвинувачення журналісту Сущенку

Київ висловив протест через ФСБшне обвинувачення журналісту Сущенку

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з оголошенням ФСБ РФ офіційного обвинувачення журналісту, власному кореспонденту Національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Роману Сущенку.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Безпідставне затримання та надумане, необгрунтоване звинувачення українського журналіста у шпигунстві є черговим підтвердженням політики РФ щодо посилення тиску на Україну та незаконного переслідування громадян України. Свідоме ігнорування закликів української сторони негайно допустити до Романа Сущенка українського консула є продовженням цілеспрямованої політики Кремля щодо цинічного використання громадян України у політичних цілях та порушення прав людини", - зазначається у повідомленні.

У МЗС вимагають від Російської Федерації негайно звільнити Романа Сущенка та всіх інших утримуваних нею політичних в’язнів - громадян України та закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на РФ з метою якнайшвидшого припинення порушень прав людини та переслідувань незалежних журналістів. 

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. 

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-