ФСБ обвинувачує Сущенка у

ФСБ обвинувачує Сущенка у "шпигунстві" за трьома епізодами - Фейгін

Укрінформ
Федеральна служба безпеки РФ пред'явила офіційне обвинувачення  журналісту Укрінформу Роману Сущенку, незаконно затриманому в Росії, у "шпигунстві" за трьома епізодами.

Про це у п'ятницю в ефірі телеканалу "112 Україна" телефоном заявив адвокат українського журналіста Марк Фейгін.

"Справді, пред'явили обвинувачення за статтею 276 "шпигунство" Кримінального кодексу. У постанові буквально півтори сторінки, там три епізоди перераховані. Чесно кажучи, мене вони абсолютно не переконали, як і мого підзахисного, тому вину ми не визнаємо, про що було зазначено в протоколі", - сказав він.

За словами Фейгіна, Сущенко відмовився давати свідчення відповідно до статті 51 Конституції РФ. Фейгін наголосив, що має намір надалі письмово викласти позицію сторони захисту і, передусім, самого Романа, і представити через клопотання в матеріали слідства.

"Я можу сказати так, ФСБ нехай сама знайде можливість, оскільки я, звичайно, обмежений у можливостях того, щоб в деталі вдаватися щодо фабули обвинувачення, нехай ФСБ сама розповість, чому вона вважає ці докази переконливими. Я вважаю, що м'яч на їхньому боці", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з порушенням всіх міжнародних правил, затримали у Москві 30 вересня й обвинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-