Прокуратура має розслідувати захоплення Сущенка в заручники - Парубій

Прокуратура має розслідувати захоплення Сущенка в заручники - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що прокуратура України має розглянути можливість відкриття провадження щодо факту взяття в заручники Російською Федерацією журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це Парубій заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Це повне дикунство... РФ переходить будь-які межі - тепер вони починають брати в заручники не просто журналістів, а закордонних журналістів. Це треба розглядати як факт взяття в заручники, і я думаю, що прокуратурі слід розглянути можливість провадження за Кримінальним кодексом, за статтею про взяття в заручники, щоб ми змогли виявити, хто саме був ініціатором і хто був виконавцем цієї дії, щоб вони несли відповідальність перед правосуддям України", - сказав спікер.

Крім того, Парубій нагадав, що цього тижня парламент схвалив Заяву "Про незаконне позбавлення свободи українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени", у якій депутати закликають міжнародну спільноту консолідувати зусилля щодо звільнення журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили в шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, відзначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-