ФСБ ламатиме Сущенка психотропами та фабрикуватиме

ФСБ ламатиме Сущенка психотропами та фабрикуватиме "докази" - Скіпальський

Укрінформ
Російські спецслужби намагатимуться використовувати усі засоби, у тому числі психотропи та тортури, щоб отримати "зізнання" у шпигунстві з боку затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка. А на підтвердження такого "зізнання" будуть сфабриковані різні "докази" та підготовлені різні тенденційні матеріали.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу висловив генерал-лейтенант, колишній керівник Головного управління розвідки МОУ та екс-заступник голови СБУ Олександр Скіпальський.

"Те, що вони утримують журналіста без контактів, те, що вони не дають йому поспілкуватися з представником Української держави - усе це елементи психологічного тиску. Я не виключаю, що будуть використовувати різні психотропи, інші засоби, щоб зламати його,  це характерно для поведінки старої школи російських спецслужб, у тому числі КДБ", - прокоментував генерал ситуацію навколо незаконного ув'язнення у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Генерал із 25-річним стажем у системі КДБ переконаний, що на підтвердження своїх обвинувачень російські спецслужби сфабрикують й різні "докази".

"Від російської сторони можна очікувати будь-які обвинувачення, "докази". І це буде посилання на його зізнання, (якщо їм вдасться його зламати або ввести психотропні речовини). Згадайте по Карпюку, Клиху, інших в'язнях - їх катували, били, вводили психотропні речовини до того моменту, поки вони не зізналися в усьому, навіть в тому, що ледве не на Місяці там робили закладки, тайники. Хоча вже на суді, коли у них трохи мозок просвітлів, вони відмовилися від усього цього, вказавши, що все це було під тортурами. І тому нам усім, українському суспільству, також треба до цього готуватися", - зазначив він.

Як це вже мало місце на Донбасі, коли російські спецслужби запускали сюжети про "розп'ятого хлопчика", знімали різні відео від імені українських військових, де ті "закопували" живими чи "спалювали" сепаратистів, схожу поведінку слід очікувати і у випадку із затриманням ФСБ Сущенка: "Вони будуть усіляко готувати такі тенденційні матеріали для аргументації своїх дій. І розраховувати, що ніхто, особливо на Заході, не буде цього перевіряти, очікуючи на ефект від своєї класичної брехні". 

А оскільки в Росії діють лише підконтрольні режиму ЗМІ, то поширити такі матеріали з метою формування суспільної думки не складатиме труднощів.

"При сьогоднішньому російському режиму там немає абсолютно жодного ЗМІ, яке б не було під впливом російських спецслужб чи не було б утвореним спецслужбою філіалом, або, як мінімум, не контролювалося б через агентурні позиції. І тому Росія працює у цьому випадку широким фронтом (хоча це суперечить усім міжнародним і гуманістичним підходам), вона працює наступально і має, слід визнати, певні успіхи", - заявив Скіпальський.

З українського ж боку, переконаний він, потрібно "навчитися, врешті-решт, давати гідну відсіч".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-