«Безпечне поле»: Мінекономіки та KSE запускають спільний проєкт із розмінування

«Безпечне поле»: Мінекономіки та KSE запускають спільний проєкт із розмінування

Укрінформ
Міністерство економіки України разом з KSE Graduate Business School запускають проєкт «Безпечне поле» для підтримки розробників роботизованих косарок для потреб гуманітарного розмінування.

Як передає Укрінформ. про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Сьогодні відкриваємо набір за новим напрямком. Піротехнічним підрозділам потрібна техніка, яка полегшить підготовку полів до розмінування та зробить цей етап роботи безпечним для саперів. Тож запрошуємо винахідників та виробників, які мають відповідні розробки долучитися до участі в хакатоні «Безпечне поле», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

Проєкт «Безпечне поле» створено спеціально для розробників, які можуть запропонувати прототипи роботизованих косарок. Техніка має оперативно обкошувати зарослі поля, готуючи їх таким чином до роботи саперів. У міністерстві зазначають, що такі косарки вкрай необхідні для прискорення розмінування полів.

Свириденко нагадала, що проєкт з пошуку та підтримки інновацій та сучасних рішень у сфері гумрозмінування тільки набирає обертів. Попередня робота дала чудовий результат. Свої напрацювання представили майже півсотні учасників організованих Мінекономіки та Київською школою економіки Demining Bootcamp.

Читайте також: В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин, які надали міжнародні партнери

"Маємо розробників, що вже тестують вітчизняну машину для розмінування, або отримали грант НАТО на удосконалення своїх розробок", - зауважила Свириденко.

У Мінекономіки повідомляють, що зареєструватися на участь в хакатоні винахідники та виробники можуть на сайті KSE Graduate Business School. Крайній термін подачі заявок на участь – 15 травня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 19 квітня розмінувати вдалося вже близько 37% правобережжя Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-