Тривають очисні роботи: Найєм сказав, коли планують запустити водогін на Дніпропетровщині

Тривають очисні роботи: Найєм сказав, коли планують запустити водогін на Дніпропетровщині

Відео
Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України завершило роботи з будівництва магістрального водогону на Дніпропетровщині; наразі триває запуск його в експлуатацію.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, передає Укрінформ.

«На даний момент роботи по будівництву водогону повністю завершені. Йдеться про установчі роботи. Зараз запускається сам водогін, тривають очисні роботи. Я сподіваюся, що до кінця місяця ми вже повністю завершимо проєкт, і розпочнеться етап передачі його в експлуатацію місцевим компаніям», - сказав Найєм.

Він зауважив, що вода по трубах вже подається – перша нитка водогону на ділянці «Інгулець – Кряжеве» запрацювала ще у серпні 2023 року. Зараз на воду очікують Томаківка, Марганець, Нікополь, Покров, а також Кривий Ріг, в якому постачання води відновлене не на всю потужність.

«Є невелика ділянка в районі Нікополя, десь 300-400 метрів, яку через обстріли ми ніяк не могли завершити. Але я сподіваюся, що й ці роботи будуть завершені», - додав очільник Агентства відновлення.

Читайте також: Миколаїв: життя без питної води та із заблокованими портами

Найєм також нагадав, що водогін забезпечуватиме водою не лише близько 1,5 млн населення в регіоні, а й великі промислові підприємства, розташовані в області. Зокрема, меткомбінат «АрселотМіттал Кривий Ріг».

Як повідомлялося, протяжність нового магістрального водогону становить 145 км. Він забезпечить водою 1,5 млн мільйона мешканців регіону, які залишились без доступу до води після підриву росіянами Каховської ГЕС. Після його запуску стабільне водопостачання отримають мешканці Марганця, Нікополя, Томаківки, Покрова, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-