У Херсоні за рік відновили 73 найпростіші укриття - ОВА

У Херсоні за рік відновили 73 найпростіші укриття - ОВА

Укрінформ
У Херсоні з березня 2023 року привели у належний стан 73 найпростіші укриття, нині ремонтують ще три укриття.

Як передає Укрінформ, про це під часбрифінгуповідомив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій за результатами чергового засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», де розглянули питання ремонту укриттів у Херсоні.

«Щодо однієї із захисних споруд, її почали відновлювати ще торік, спрямувавши на це 2,5 млн грн. У підрядника виникли проблеми з постачанням будівельних матеріалів. Однак уже процес налагоджений, тому роботи мають завершити незабаром», - наголосив Бутрій.

За його словами, на ремонт двох інших укриттів виділили 1,7 та 1,9 млн грн. Роботи тривають з початку цього року. Нині там відновлюють санвузли, підводять електрику, а також облаштовують умови для комфортного перебування людей.

Бутрій зазначив, що середня вартість ремонту одного квадратного метра становить 9,5 тис. грн. Перед початком робіт виготовляється проєктно-кошторисна документація, яка проходить експертизу, лише потім починаються роботи. Також обов’язково укладається договір на технагляд для того, щоб виконання робіт контролювалося ліцензованими спеціалістами. На кожному етапі здійснюється контроль за використанням бюджетних коштів.

Читайте також: У лютому в Україні облаштували 228 нових укриттів

Перший заступник начальника ОВА розповів, що загалом з березня минулого року Херсонською МВА приведено у належний стан 73 найпростіші укриття. Вони готові до використання і люди можуть там перечекати російський обстріл.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому російські війська майже пів тисячі разів обстріляли населені пункти Херсонської громади, вбили 7 і поранили 26 людей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-