В Ірпені відкрили дитячий садок «Червона калина»

В Ірпені відкрили дитячий садок «Червона калина»

Фото
Укрінформ
В Ірпені Київської області відкрили сучасний триповерховий садочок «Червона калина», розрахований на 300 дітей.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

Як зауважив Кравченко, дитячий садок почав функціонувати ще у 1960 році. Нове приміщення розпочали будувати навесні 2021 року до повномасштабного вторгнення й планували, що діти зможуть піти в сучасний та комфортний заклад уже 2022 року.

«Однак внаслідок російського вторгнення добудувати садочок вчасно не вдалося. Більше того, внаслідок бойових дій уламками снарядів був пошкоджений дах нового приміщення, фасад, вікна та внутрішні стіни групових кімнат», - додав він.

В Ірпені відкрили дитячий садок «Червона калина» / Фото: Руслан Кравченко, голова Київської ОДА

За словами очільника ОВА, добудувати дитячий садок Ірпеню допомогли партнери з португальського міста Кашкайш, які виділили на це 500 тис. євро.

«Загальна площа закладу – понад 3 тис. м². Тут є все, щоб діти почувалися комфортно і затишно. Крім звичайних групових приміщень, є спортзал, спортивний майданчик та футбольне мініполе. Крім того, діти можуть відвідувати басейн. До речі, це єдиний садок в Ірпені, де є басейн. Басейн та укриття розташовані на цокольному поверсі приміщення», - зазначив Кравченко.

Крім того, в закладі діятиме фізіотерапевтичний кабінет, обладнаний ультразвуковим інгалятором, апаратом для приготування сиглентно-кисневої пінки та аромолампою для аерофітотерапії. Також маленьких ірпінців у спеціально обладнаному приміщенні навчатимуть комп'ютерної грамотності.

Читайте також: Комісія перевірила процес відбудови багатоповерхівок в Ірпені

Як зауважив очільник ОВА, на Київщині внаслідок військової агресії зруйновані та пошкоджені 239 закладів освіти, 196 із яких уже відбудували. Зокрема, відновили 69 із 86 пошкоджених російськими загарбниками садочків.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірпені на Київщині запрацював дитячий садок «Рута», відновлення якого фінансувалося урядом Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-