На деокупованій Херсонщині спорудили міст через Інгулець

На деокупованій Херсонщині спорудили міст через Інгулець

Відео
Укрінформ
На деокупованій Херсонщині спорудили міст через річку Інгулець, довжина якого понад сотня метрів, ширина – дванадцять.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Міст через річку Інгулець російська армія знищила торік у червні. Цим самим вони позбавили зручного автосполучення пʼять тисяч жителів навколишніх населених пунктів.

Першочергово, аби виправити ситуацію, військові Державної спецслужби транспорту звели тимчасову переправу. Однак вона не задовольняла потреби людей», - розповів Прокудін.

Проте, зазначив він, відтепер на цьому місці є новий міст - сучасний, надійний, а головне – безпечний. Його довжина – понад сотня метрів, ширина – дванадцять.

Прокудін наголосив, що підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь» завершив будівельні роботи вдвічі швидше, ніж це планувалося. Цей масштабний обʼєкт звели за вісім місяців.

Читайте також: На Київщині відремонтували пошкоджений міст через річку Трубіж

Також начальник ОВА підкреслює, що при будівництві зекономили 212 млн грн бюджетних коштів, кінцева вартість виконання робіт склала 278 млн грн. Зекономлені кошти будуть направлені на відновлення інших обʼєктів на Херсонщині.

Як повідомляв Укрінформ, у соцмережах з'явилися супутникові фотографії від Maxar, на яких знято мости на Херсонщині, підірвані російськими військовими під час відступу.

Фото з сайту pivdenukraine.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-