У Марганці встановили обладнання, яке дозволяє забезпечити питною водою медзаклади

У Марганці встановили обладнання, яке дозволяє забезпечити питною водою медзаклади

Фото
Укрінформ
У громаді на Дніпропетровщині, яка через підрив Каховської ГЕС залишилась без води, за кошти волонтерів встановили обладнання, що забезпечує питною водою медичні заклади.

Про це в Телеграмі повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

Він відвідав Марганець, де без централізованого водопостачання залишилось майже 35 тисяч мешканців.

"Роботи з його відновлення тривають. У місті прокладають нові водогони. Але до завершення цих проєктів потрібні альтернативні рішення. Одне з таких – очисна станція. Обладнання передали благодійники. Його вартість – 75 тис. доларів. Усередині – американсько-бельгійське начиння. Установка вже забезпечує питною водою високої якості три медзаклади міста. Живиться зі свердловини", - написав він.

Зазначається, що фільтрувальна споруда пересувна. Може використовуватися на різних ділянках.

У місті воду розвозять автоцистернами, які надали благодійники, ДСНС, комунальники та підприємці. Пробурили чотири свердловини. Ще три – облаштовують.

Читайте також: На Нікопольщині відновили водопостачання для понад 1800 людей

У Нікополі, який також нині без централізованого водопостачання, триває модернізація мереж і втілюється державний інфраструктурний проєкт. Голова ОВА проінспектував пункти видачі води.

Раніше повідомлялось, що без води наразі і громади у Криворізькому районі. Там розпочалося будівництво водогону Інгулець-Південне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-