На Херсонщині заборонили купатися у водоймах, ловити та споживати рибу

На Херсонщині заборонили купатися у водоймах, ловити та споживати рибу

Укрінформ
На Херсонщині заборонено купатися у водоймах, ловити і споживати рибу.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

"Наша вода зараз небезпечна. Концентрація шкідливих речовин у пробах води в десятки разів перевищує допустиму норму. Я дав доручення заборонити купання на водних об'єктах, а також заборонити вилов і продаж риби в області. У криницях та відкритих водоймах на затопленій території можуть опинитися хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень і сміттєзвалищ, які вимиті. Не забуваймо, що на дні зруйнованої росіянами Каховської ГЕС могло бути багато небезпечних для здоров'я речовин. Тому готуйте їжу і пийте тільки бутильовану або привізну воду", - зазначив очільник ОВА.

Читайте також: Рівень води у Херсоні знизився більш як на метр

Він додав, що завтра в Херсоні та області очікуються грози, місцями град, шквали вітру 15-29 м/с. Волонтерів не допускатимуть до рятувальних операцій.

Як повідомлялося, у Херсонській області тривають рятувальні роботи й евакуація населення з місць затоплення, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС, який в ніч на 6 червня здійснили російські війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-