Рівень води в Каховському водосховищі впав до 11,3 метра

Рівень води в Каховському водосховищі впав до 11,3 метра

Укрінформ
Рівень води в Каховському водосховищі впав з майже 17 метрів на 11,3.

Про це в вечірньому звернені сказав начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

"Внаслідок підриву росіянами Каховської дамби падіння водосховища продовжується. Висота стовпа води станом на зараз складає 11,3 метра. Притому, що кілька днів тому ми мали висоту близько 17 метрів. Ситуація залишається досить критичною", - сказав він.

Очільник регіону нагадав, що два з трьох великих інфраструктурних об'єкти, які забезпечують населення району водою, не працює через низький рівень води в водосховищі. На третьому об'єкті, як сказав Євтушенко, проводиться модернізація і вода подається з низьким тиском.

"Ми намагаємось ефективно використовувати наші ресурси, другий блок - співпраця з благодійними фондами, грантодавцями. Тут нам допомагає ОВА. Місто Покров вже отримало великий запас бутильованої води, який отримує місто Марганець. До нас їде великий запас бутильованої води. Передана певна кількість одиниць техніки, яка вже працює і яка буде задіяна на підвезення води населення", - сказав Євтушенко.

Читайте також: Падіння рівня Каховського водосховища загрожує ядерній безпеці України та світу - Greenpeace

Окремо він відзначив співпрацю з "Укрзалізницею". Завдяки чому громади вже отримують воду в великих кількостях для розподілення її серед мешканців району.

"Так ви не зможете поливати свої городи, як раніше і не зможете так використовувати такий об'єм, який був. Жорсткий режим економії, мінімальна кількість води - це реалії сьогоднішнього дня", - йдеться у зведенні.

Раніше повідомлялось, що в Нікопольському районі вода відійшла від берега на 500 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-