До постраждалих від підриву Каховської ГЕС міст і сіл побудують три водогони

До постраждалих від підриву Каховської ГЕС міст і сіл побудують три водогони

Укрінформ
Агентство відновлення планує збудувати 3 ланки водогону довжиною 87 км, який буде здатний пропускати близько 300 тис. кубометрів води на добу з можливістю збільшення обсягу водопостачання до міст та сіл, де через підрив Каховської ГЕС виникли проблеми з водою.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

«Ми плануємо якнайшвидше розпочати будівництво трубопроводу, насосних станцій, розчистити та поглибити водоканал. Наш перший крок - узгодити маршрут його проходження з урахуванням розвитку населених пунктів та наявних комунікацій.Далі розпочнемо виготовляти проєктну документацію. Після геологічних та геодезичних робіт матимемо більш чітку картину і зможемо точно визначити, скільки часу потрібно, щоб завершити такий масштабний проєкт», — розповів голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Через падіння рівня води у Каховському водосховищі без водопостачання залишиться значна частина Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Новозбудована інфраструктура забезпечуватиме якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрова.

Читайте також: У Нікопольському районі закликають до жорсткої економії води

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури виділить 1,5 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії для будівництва магістральних водопроводів на півдні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-