Дорожники уже відновили 45 мостів та встановили 85 тимчасових переправ

Дорожники уже відновили 45 мостів та встановили 85 тимчасових переправ

Інфографіка
Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення по всій території України зруйновано 346 мостів, 157 з них – на державних дорогах, дорожники уже відновили 45 відвідних об’єктів та встановили 85 тимчасових переправ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

«Впродовж 2022 року було відновлено 41 міст, 8 з них були зруйновані війною - решта аварійні мости, котрі розташовані та основних маршрутах та вкрай важливі для логістики в країні. У 2023 році Агентство вже відбудувало та відкрило рух по 4 мостах у Житомирській, Київській та Чернігівській областях.», - йдеться в повідомленні.

У профільному відомстві зауважили, що одразу після деокупації регіонів налагоджували проїзд через зруйновані мости. Було зведено 85 тимчасових переправ, проте не всі вони здатні витримувати значні навантаження. Нині будівельні роботи ведуться на 25 об'єктах у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

«Пріоритетними є ті маршрути, через які проходять основні обсяги товарів цивільного та військового призначення. Роботи по відбудові мостів не припиняємо та плануємо найближчим часом розпочати роботи ще на низці важливих для країни об'єктів», - додали в Агентстві.

Читайте також: У двох селах на Харківщині відремонтували електропідстанції

Як повідомлялось, європейські країни підтримують Україну щодо відновлення зруйнованої інфраструктури. Так, Чехія в особі Адміністрації державних матеріальних резервів республіки надала тимчасові мостові споруди. 2022 року надійщло 10 таких конструкцій, цьогоріч надійдуть ще 14. Французька компанія Matière передала 3 мости. До ініціативи також долучилися Швеція та Норвегія. Швеція передала 4 катери, які можна використати як понтонні переправи. Також 14 секцій понтонів, їх можна комбінувати у переправи різної довжини. Від Норвегії отримали 10 мостових конструкцій типу acrow/bailey, що підходять для пересування важких транспортних засобів.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-