В Україні відновили роботу вже 97% торговельних закладів

В Україні відновили роботу вже 97% торговельних закладів

Опитування
Укрінформ
На кінець квітня зачиненими залишаються лише 3% торговельних закладів із тих, що зупинили свою роботу з початку повномасштабного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Асоціація рітейлерів України (RAU).

«Згідно з даними останнього опитування торговельних мереж – членів RAU, через 14 місяців з 16 821 торгових об’єктів всієї галузі вже працює 16 265. Відсоток діючих об’єктів складає 97%, відповідно, закритих – всього 3%», - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в асоціації, тренд на відновлення рітейлу триває з квітня 2022 року і продовжується досі, хоча з початку 2023 року загальний показник працюючих магазинів покращується всього по одному відсотку на місяць. Водночас відновлення роботи закладів торгівлі продовжується в усіх без винятку сегментах.

Зокрема, вже відновили роботу 98% продовольчих магазинів – у квітні їх було 5 100 проти 3 600 у березні 2022 року.

Навіть краще за продовольчий рітейл триває процес відновлення в непродовольчому секторі. Наразі до роботи приступили 99% із 3 168 магазинів мереж. Зачиненими залишаються тільки 17 торгових точок, що майже вдесятеро менше за кількість непрацюючих магазинів станом на початок 2023 року.

Після 14 місяців війни вже працює 554 магазини fashion-рітейлу, або 86% торгових точок мереж. Зачиненими лишаються менше сотні магазинів.

Читайте також: Сервіс доставки Glovo відновив бізнес на 90% довоєнного рівня

У сфері торгівлі побутовою технікою та електронікою відновлення теж триває, але значно повільніше. Так, частка непрацюючих магазинів з січня 2023 року стабілізувалася на рівні приблизно 15% і за три місяці покращилася лише на 1%, чому сприяло відкриття 16 додаткових торгових точок.

Як повідомлялося, у першому кварталі 2023 року FMCG-оператори українського рітейлу продовжують відкривати нові торговельні точки, хоча їхня загальна кількість все ще не досягла довоєнних показників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-