Рівень води у водосховищі в нацпарку «Кам’янська Січ» знизився на 4 метри

Рівень води у водосховищі в нацпарку «Кам’янська Січ» знизився на 4 метри

Укрінформ
Рівень води у водосховищі на території Національного природного парку «Кам’янська Січ» знизився на 4 м і продовжує падати.

Про це у Фейсбуці повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, передає Укрінформ.

«Через підрив Каховської ГЕС рівень води водосховища на території Нацпарку «Кам’янська Січ» знизився на 4 метри та продовжує падати. Це може призвести до незворотної втрати цілих екосистем рослинного та тваринного світу», - наголосив міністр.

Він зазначив, що подекуди вода відійшла майже на 160 м від берега.

За словами Стрільця, через осушення береги водосховища можуть перетворитися на солончаки. Близько 20 видів червонокнижних рослин, десятки видів водно-болотних птахів, захищених Бернською конвенцією, можуть назавжди зникнути з цих місцин.

«До того ж можемо втратити історичне місце, де у 1709-1711 роках та в 1730-1734 роках розташовувалась козацька Кам’янська Січ. Сьогодні тут функціонує відділення національного заповідника «Хортиця», - зауважив міністр.

Читайте також: Через затоплення постраждали усі види флори та фауни нацпарку «Нижньодніпровський»

Він підкреслив, що команда природоохоронців продовжує фіксувати шкоду та обраховувати збитки від дій російських терористів.

Як повідомлялося, внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС національному природному парку «Нижньодніпровський» завдано збитків на понад 46,5 млрд гривень.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-