Зеленська в ОАЕ зустрілась з представницями об’єднання українських жінок

Зеленська в ОАЕ зустрілась з представницями об’єднання українських жінок

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська в Об'єднаних Арабських Еміратах зустрілась із представницями Української жіночої ініціативи (УЖІ) – неформального об’єднання українських жінок.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі.

"Народна дипломатія – це коли країну представляють самі громадяни. Власне, те, що відбувається нині, коли мільйони українців опинилися за кордоном через війну й несуть із собою свою культуру та мову. В ОАЕ народна дипломатія втілилася в Українській жіночій ініціативі (УЖІ) – неформальному об’єднанні українських жінок. І сьогодні я була дуже рада зустрітися з її представницями", - зазначила Зеленська.

Читайте також: Зеленська перебуває з візитом в ОАЕ

Започаткована у 2021 році за підтримки посольства України, нині спільнота особливо активна: для новоприбулих проводить вебінари й тренінги, інформуючи про культуру країни та працевлаштування, протидію гендерному насильству та захист прав жінок і дітей. Серед партнерів УЖІ – Посольство України в ОАЕ, українська громада в ОАЕ, інші організації.

"Українці завжди допоможуть одне одному, у будь-якій ситуації. Народна дипломатія – сила, не менша за дипломатію професійну. Адже вона всюди, де є активні, небайдужі українці, а разом із ними й Україна", - наголосила Зеленська.

Читайте також: Дуда розповів про специфічну роль ОАЕ у підтримці України

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня Зеленська провела зустріч із президентом Об'єднаних Арабських Еміратів шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном та презентувала проєкт своєї Фундації з побудови дитячих будинків сімейного типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-