На благодійних заходах у США зібрали ₴500 тисяч для дітей українських ветеранів

На благодійних заходах у США зібрали ₴500 тисяч для дітей українських ветеранів

Фото
Укрінформ
Український ветеранський фонд (УВФ) при Міністерстві у справах ветеранів на благодійних заходах у Маямі та Лос-Анджелесі зібрав 500 тисяч грн на проєкти для дітей ветеранів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

“Нині ми отримуємо підтримку на всіх рівнях і це дуже важливо для нас. Пишаємось, що можемо організовувати проєкти, які залучають не лише кошти, а й громадян інших країн. Адже війна з росією за сенси нікуди не зникає. Маємо перемогти їх і в цьому. Наступний захід у Вашингтоні планується 20 квітня", - сказала очільниця Мінветеранів Юлія Лапутіна.

Зазначається, що на благодійних заходах у містах Маямі та Лос-Анджелес гості послухали концерт та переглянути виставку артефактів війни. Також відбулися аукціони, де розігрувалися пам’ятні лоти, зокрема, фотографія Дмитра Козацького з "Азовсталі". Повідомляється, що на торгах вдалося залучити близько 500 тисяч гривень на проєкти для підтримки дітей ветеранів.

Заходи відбулися за участю Дмитра “Ореста” Козацького, генерального консула України в Сан-Франциско Дмитра Кушнерука та виконавчої директорки УВФ Наталії Калмикової.

"Рік тому, напередодні вторгнення, був створений Український ветеранський фонд. Планували опікуватися приблизно 500-ма тисячами ветеранів. Але через вторгнення тисячі цивільних приєдналися до оборони. Зараз понад 1,2 мільйона людей на службі. Незабаром вони повернуться до цивільного життя. Маємо гарантувати, що всі ветерани, їхні сім’ї та родини полеглих отримають доступ до послуг та можливостей", - підкреслила Калмикова.

Читайте також: В Україні 63,6% ветеранів хочуть мати власний бізнес

Як повідомлялося, в Україні на момент повномасштабного вторгнення російської федерації налічувалося близько 493 тисяч ветеранів, із них орієнтовно 38 тисяч жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-