Львівські пластуни придбали БТР для тероборони на польському ОLX

Львівські пластуни придбали БТР для тероборони на польському ОLX

Фото
Укрінформ
Волонтерський штаб львівського «Пласту» та спортсменка Орися Дем’янюк зібрали гроші на БТР під час благодійного забігу та придбали його на польському сайті оголошень.

Про це у Фейсбуці повідомляє Пласт Львів, передає Укрінформ.

«БТР, на який ми всі разом донатили, вже у Львові! Самі ж військові знайшли БТР польсько-чеського виробництва 1969 року в Польщі на OLX і звернулися із запитом допомогти з купівлею. Оплатою БТР займався волонтерський Штаб Пласту у Львові, хоч це і виявилось дуже непросто. Ми зробили всі можливі і неможливі документи для банку, щоб вони пустили платіж (наш валютний менеджер, коли почув, що ми хочемо купити, був зовсім трішки шокований)», - йдеться у повідомленні.

Очолювала процес волонтерського збору, українська легкоатлетка, чоловік та брат якої на передовій, Орися Дем’янюк, яка об'єднала для збору три організації - Пласт Львів, Українську академію лідерства та біговий клуб ProBig. Запустили процес збору коштів ще в грудні, через благодійний забіг «Біжу по БТР» в онлайн та офлайн форматах.

Читайте також: У Хмельницькому за донати придбали шість вантажівок для ЗСУ

Тепер БТР знаходиться на базі компанії ТзОВ »Дженко-Ю», тут йому замінять колеса та зроблять протикумулятивний екран. Після того волонтери передадуть бойове авто військовим зі Львівської ТРО, що базуються в Луганській області.

Як повідомляв Укрінформ, фонд «Повернись живим» передав на потреби розвідників пристрої для ведення розвідки, коригування вогню та резервного живлення на загальну суму понад 1 млн 880 тис. грн.

Фото: Пласт Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-